Ungarske vine for at vinde del 1

One hundred years ago, Hungary was one of the most important wine producers in Europe. Every royal court in Europe clinked glasses filled with precious gold Tokaji (“toe-kye”) wine, while other lush Hungarian whites and reds were lauded and enjoyed throughout Europe.

Et hundrede år siden var Ungarn en af de vigtigste vinproducerere i Europa. Hver kongelige hoffer af Europa klinkede deres glas som var fyldt med kostbar Tokaji vin, mens andre saftige ungarske hvide og røde vine blev rost og nydt i hele Europa.

Få at vide 4 af Ungarns bedste vindistrikter.

Landet er beliggende mellem den 46. og 49. breddegrader, som er faktisk det samme breddegrad områd, som mange af Frankrigs bedste vinddistrikter fra det nordlige Rhone til Champagne. Ungarns rollende bekker er rige på vulkaniske jord og kalksten-idyllisk jordtype for fin vinfremstilling.

Eger

egerBedste vine: Egri Bikavér rød blending, Egri Csillag hvid blending
Jord: brun overjord dækker vulkansk rhyolite tuf med kalksten og brudt rock.

Eger ligger i nord, omkring 86 mile  nordøst for Budapest. Druer vokser lokalt på Egers rullende terræn. Faktisk indentificerede forskere en 30 millioner år gammel vin drue fossil i Eger blandt nutidlige vingårde.  Eger er bedst kendt for to af sine indfødte blandinger: Den Bikavér „ Tyrs blod” ( rød blanding) og den Egri Csillag „Stjerne af Eger” ( en hvid blanding)

Egri Bikavér (“egg-ree BEE-kah-vaer”)

kn16

Egri Bikavér betyder ”tyrs blod” og som navnet antyder, kan den være en temmelig badass rød blanding, rig på tannin og krydderi.  Lengenden hævder, at vinen får sit navn fra en berømt begivenhed under den osmanniske belejring af Eger i 1552, da tyrkiske så de ungarske tropper at drikke rigelige mængder af kryderet rødvin.  Da de så  de blodskudte øjne, de rød-farvede skæg og de fyrige temperamenter af de ungarere, skyndte  de tyrkiske soldater  tilbage til deres kaptajn og insisterede på, at ungarerne ikke skulle blive forkælet med, for de havde drukket tyrens blod!Blandingen er Egers flagskibe vin i dag. Ifølge forsker  skal blandingen være fremstillet af mindst tre druer og mindst 50% skal være en nativ rød drue, som er en typisk Kékfrankos, men Kadarka kvalificerer også.  Forvent en rustik, fyrig, fyldig vin med meget mørke skovbær og god surhedsgrad.

Vingårdene af Wine&Style fra Eger er St. Andrea og Kovács Nimród

St.Andrea Vingårdboldogsagos2_um89jdw

”Vores vine er aldrig overvældende, de er mere elegante og altid med en fantastisk friskhed. Fremstillingen af kvalitetvin er under perfekte omstændigheder. – György Lőrincz Jr af Saint Andrea vingård i Eger.” ( Forbes Magazine)

Hvad inspirerer dig mest?

ws_st_andrea_4

Hvad inspirerer dig mest?

György Lőrincz Jr. : Jeg havde mulighed for at få erfaring i nogle meget alvorlige steder. Jeg arbejdede i Tokaj, deltog i et arbejde af den østrigske organiske ejendom Sepp Moser og høstede på Saint Clair ejendom i New Zealand. Nu vil jeg gerne lære af den ungarske vinproducent, som jeg betragter som en af de bedste her på St. Andrea. Som inspirerer mig er at lave sådan værdig vin med min far, som kan forherlige Egers vindistrict, ungarsk vin og Gud.

”Vi bliver tildelt mealjer ved International Vin Konkurrence”

2014&2015 Vingård af året – Borigo Magazine

 

Hvad kan man lære i New Zealand?

György Lőrincz Jr. : Opmærksomhed, renlighed og præcision.  De er opmærksomme på alt fra druerne til glasset. Vi stræber også at gøre alt ifølge af vores bedste viden for at opnå og fastholde ekspertise med hensyn til kvalitet.

Vi bruger selv bedre kvalitet propper.

Vi har skiftet de fleste af vores tønder til nye.

Vi har skilt nye dele i kælderen, der er fint ventileret. Snart vil vi dukke oppå markedet med vores egne nye flasker.

Kilde:

Bortársaság [bortarsasag.hu], Wine Folly [winefolly.com]

Kovács Nimród Vingård

kn11

Nimród Kovács stiler efter højt og ønker at overvinde hele verdenm ed sine vine. Han ánker ikke blot fremstille perfekt vine, men han vil konkurrere med de største og mest anerkendte vingårde i verden og være til stede ved det internationale marked.

„Vi bestræber os på at fremstille verdensklasse vine som kan afspejle mest de unikke karakteregenskaber af de 3 Grand Superior terroir vi har i Eger, som har kølig klima. „

Nimród Kovács  er den gastronomiske vinproducent af året.

”Vi får at nyde frugten af vores arbejdskraft.” – Nimród Kovács er den gastronomiske vinproducent af året.

Nimród Kovács   blev  udvalgt som den gastronomiske vinproducent i  året af det store flertal af Ungarns bedste restauranter på Bedst af Budapest & Ungarn i året. De fleste  af de Michelin-stjerne restauranter i Budapest var involveret i stemmeafgivning

beverage_tasting_gold-e1442417257852-229x300

Gylden medaljer for Egers vine i USA

„Vi fik de bedste nyheder i går, fordi 5 af vores vine blev tildelet gylden medaljer ved en af de meste anerkendte amerikanske vin konkurrencer på Chicago Beverage Testing Institute.” – Nimród Kovács

Kovács Nimród Winery tour with Gábor Herendi in 3 minutes

del: